yfashion.nl

Nike Janoski: Liefde op het eerste gezicht

Nike Janoski

Ik ben een sneakerfanaat. Ik heb wel 100 paar in mijn kast staan. Ik schaam me er niet voor! Mijn meest favoriete sneakermerk is Nike en dan vooral de modellen die Stefan Janoski heeft ontworpen. Nike Janoski noem ik het ook wel.

Nike Janoski

Wie is Stefan Janoski eigenlijk, vroeg ik mezelf een jaar geleden af. Dus ik heb hem even gegoogled. Hij blijkt een Amerikaanse proffessionele skateboarder te zijn, die een aantal schoenen voor Nike ontwerpt en ontworpen heeft. Ik ben niet thuis in de skatewereld, maar ik vind de Nike Janoski schoenen echt geweldig!  Dit is wat Stefan zelf zegt over zijn samenwerking met Nike: In ’09 waren de meeste skateschoenen oversized. Nike SB pro Stefan Janoski wilde hier verandering in brengen. Hij wilde dat zijn eigen schoen platter, lichter en lager was, zodat hij alles onder zijn voeten kon voelen. “Zorg ervoor dat mijn voeten bloeden,” zei hij tegen Nike. Toen hebben ze een superdunne gevulkaniseerde zool toegevoegd en een kraag die zo laag was dat het iconische hielbandje nodig was om de schoen op zijn plaats te houden. Het resultaat draagt Stefans nuchtere persoonlijkheid in elk detail uit, tot aan het motto op zijn oldskool patch.

Je hoeft niet perse een skater te zijn om de schoenen te dragen natuurlijk. Maar de Nike Janoski schoenen zijn daar wel voor ontworpen.

Nike zoom

De Nike zoom Janoski is het eerste model wat hij ontworpen heeft. Dit is ook mijn favoriete en dan vooral in de kleur bruin. Het is een sportieve doch elegante schoen die je zowel casual als casual chique kunt dragen. De Nike Janoski zoom is in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus je kan zelf kiezen wat je mooi vind. Ik vind deze schoenen het meest lijken op de oldschool skateschoenen die ik vroeger altijd droeg. Gelukkig zijn ze minder breed, want dat is een stuk beter voor mijn voeten!

Zelf je schoen samenstellen

Nu heeft Nike Janoski ook de mogelijkheid om zelf je schoen te personaliseren. Het model Max ID lijkt weinig op een traditionele skateschoen, maar is hier toch wel voor gemaakt. Je kunt hem op de website personaliseren tot een schoen die helemaal bij je past. Dit is niet zo mijn ding, maar ik ken genoeg jongens die dit wel hebben gedaan. Zo kun je je eigen materialen en graphics kiezen die op mesh geprint worden. Nike Janoski geeft je alle mogelijkheden! Ik houd het zelf liever bij de meer traditionelere skateschoen, omdat het gewoon beter bij mijn stijl past.

Daarom kijk ik op de gewone Nederlandse webshops, want je hebt daar aanbod genoeg en zijn ook nog eens binnen een paar dagen thuisbezorgd. Gemak dient de mens en wie de schoen past trekken hem aan.

Ik voel me de koning te rijk in mijn eigen Nike Janoski schoenen.

 

Mobiele versie afsluiten