yfashion.nl

Zelfverzekerd blijven? Zo doe je dat!

grote maten jurken

Iedere vrouw worstelt wel eens met haar zelfbeeld. Of het nou gaat om je gezicht, je haar, je wenkbrauwen, je gewicht of je bouw, je hebt soms gewoon zo’n momentje dat iets je tegenstaat of dat de onzekerheid toeslaat. Dit komt vrijwel omdat je er dan zelf op fixeert, terwijl de mensen om je heen je gewoon altijd zien als de mooie persoon die je bent, van binnen en van buiten. Maar als het niet lukt om er uit te komen en je blijft hangen in een periode dat je je niet goed voelt over jezelf, zijn hier wat tips om dat gevoel tegen te gaan!

Hou regelmatig self-care dagen

Voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk. Niet alleen betreffende je gezondheid, in de vorm van voeding, beweging en frisse lucht, maar ook mentaal. Vaak bij self-care denken mensen alleen aan maskertjes, nagels lakken, of naar de kapper, pedicure of sauna gaan. Maar onzekerheid over je uiterlijk komt vaak juist vanuit iets in je hoofd wat niet lekker zit, bijvoorbeeld als je heel gestrest bent of er iets niet lekker loopt in een relatie, wat voor een dat er ook is. Het is dus belangrijk om het bij de bron aan te pakken, en dat zit allemaal in je hoofd. Zorg er dus voor dat je niet alleen je uiterlijk verzorgt, maar ook je geest. Een dagje niks doen is soms al een magische oplossing daarvoor; als het wat dieper zit kun je regelmatig mediteren, yoga beoefenen of maatregelen nemen betreft je werk, school, enzovoort.

Maak je mooi, voel je mooi

Maar buiten dat je het probleem bij de bron aan moet pakken, zijn er heel veel kleine dingen die je kunnen helpen je weer mooi te voelen. Door onzekerheid durf je vaak ook niks te veranderen aan je uiterlijk uit angst dat het verkeerd uitpakt. Maar op zo’n moment moet je juist een beetje risico’s nemen! Je kan altijd weer terug als het tegenvalt. Dus verf je haar een fel kleurtje, knip het eens kort, en verwen jezelf met mooie make-up als dat je helpt.

Ook je kleding kan heel erg helpen. Als je jezelf niet zo belangrijk vindt blijf je al snel jarenlang in je oude kloffie lopen, simpelweg omdat je jezelf nergens echt mooi in voelt. Maar dat kan echt wel! Ga eens opzoek en durf iets uit te kiezen wat je op het eerste gezicht niks lijkt. Als je worstelt met je gewicht zijn er prachtige grote maten jurken te vinden die juist de mooiste delen van jouw lichaam benadrukken. Als je niet van jurken houdt, probeer eens een pak om je een echte powervrouw in te voelen!

Mobiele versie afsluiten